Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی ساعات گذشته آلودگی هوای تهران به جایی رسیده بود که شهروندانِ خو گرفته با آلودگی هم به شدت نگران بودند؛ نگرانی‌ای که ظاهرا روی اظهارنظر مسئولان شهری نیز تاثیر گذاشته است!
به گزارش «تابناک»، ساعاتی پس از آنکه پیش بینی‌های هواشناسی درباره بارندگی در تهران به تاخیر افتاده و مسئولان را مجاب کرد تا سراسیمه و حوالی نیمه شب، تصمیم به تعطیلی مدارس شیفت صبح در سراسر استان (به جز دو شهرستان دماوند و فیروزکوه) بگیرند و نیمه شب به این نتیجه برسند که بهتر است مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها را هم مشمول این تعطیلی کنند، باران امیدبخش از راه رسید تا موقتا همه چیز رفع و رجوع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بارندگی به موقعی که معلوم نیست اگر از راه نمی‌رسید، وضعیت امروز هوای تهران چگونه شده بود و شاخص آلودگی هوا چه میزان افزایش می‌یافت. همان شاخصی که ظاهرا دیگر معیار خوبی برای بیان میزان آلودگی هوای پایتخت نیست چراکه روز گذشته تهران غرق در مه دود و آلودگی غلیظ، سنگین و بی سابقه‌ای بود، در حالی که شرکت کنترل کیفیت هوای تهران شاخص آلودگی را ۱۵۴ اعلام می‌کرد!
البته اعتبار شاخص‌های اعلام شده نه فقط در نگاه شهروندان پرشمار تهرانی، که ظاهرا نزد مسئولان شهری نیز مخدوش شده است. این را می‌شود از سخنان ساعاتی قبل شهردار تهران در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران دریافت که تاکید داشت: «شب گذشته ذرات معلق در هوا به ۲۰۰ پی پی ام رسیده بود و این حالت خطرناک است.»
پیروز حناچی در ادامه سخنانش پا را فراتر از خطرناک توصیف کردن میزان آلودگی هوای پایتخت طی ساعات گذشته نهاد و تاکید کرد: «وقتی در چنین شرایطی آلودگی هوا قرار می‌گیریم باید شهر تخلیه شود؛ البته این امر ناشی از تمرکز است و برای کنترل آلودگی هوا علاوه بر کاهش آلاینده‌ها، می‌بایست به مسأله تمرکز هم توجه شود.»  
معاون حناچی: منظور شهردار «تخلیه» نبود!
اظهار نظر حناچی درباره ضرورت تخلیه تهران در شب گذشته به قدری عجیب بود که خیلی زود بازتاب‌های وسیعی یافت و رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران را مجاب به تکذیب کرد. تکذیبی عجیب که غلامحسین محمدی در صفحه اش در توییتر منتشر کرد و مدعی شد که شهردار تهران نگفته که «اگر باران نمی‌آمد، شهر باید تخلیه می‌شد.»
نکته جالب توجه در تکذیبیه این مقام ارشد شهرداری، دستکاری جمله‌ای است از زبان شهردار تهران بیان شده و جمعیت حاضران در نشست آن را شنیده اند. اینکه شهردار از ضرورت تخلیه شهر سخن گفته و معاونش تاکید دارد که «چنین برداشتی از سخنان وی [حناچی] درست نیست و حناچی تأکید کرده که "در صورت توسعه آلودگی، شهر باید تعطیل می‌شد".»
نوعی بازی کلامی که بهتر است از تشریح و تاویلش صرف نظر کرده و به جای آن، اظهار نظر عجیب دیگری از شهردار تهران را درباره آلودگی هوای تهران مرور کنیم که در زمان بیان، مورد توجه قرار نگرفت. اظهارنظری که اگر آن روز مغفول واقع نشده بود، شاید شهردار این گونه نسخه تخلیه یا به تعبیر معاونش، تعطیلی تهران را صادر نمی‌کرد و می‌کوشید آلودگی هوای تهران را جدی‌تر بگیرد.
درباره سخنانی حرف می‌زنیم که حناچی در دیدار با شهردار سارایوو در نیمه آبان ماه، یعنی یک ماه و یک هفته قبل به زبان آورد و خبرگزاری جمهوری اسلامی با تیتر «آمادگی تهران برای انتقال تجارب کاهش آلودگی هوا به سارایوو» انعکاسش داد! گفت و گوی مفصلی که از عنوانش هم پیداست درباره نقش موثر شهرداری تهران و طرح هایش مانند «LEZ» در کاهش آلودگی هوای تهران سخن گفته شده و در انتها به این ادعا تم شده که شهرداری تهران در این زمینه به توانمندی‌ای قابل صدور به دیگر قاط دست یافته است!
ادعایی که شاید در این روز‌ها بهتر بشود قضاوت کرد چه میزان صحت داشته و تا چه اندازه گزاف و دور از واقعیت بوده است. ادعایی که معاون حناچی و هیچ مقام مسئول دیگری در شهرداری و نهاد‌های دیگر نمی‌تواند مدعی شود که از آن بد برداشت شده و منظور شهردار چیز دیگری بوده است!    

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا آلودگی هوا شاخص آلودگی هوا هفته پژوهش طرح ملی مسکن مجید بهرامی گاز مرکاپتان وارونگی هوا بوی نامطبوع تهران شهردار تهران آلودگی هوا تعطیل تهران پیروز حناچی سارایوو باران شاخص تخلیه انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا آلودگی هوا شاخص آلودگی هوا هفته پژوهش طرح ملی مسکن مجید بهرامی گاز مرکاپتان وارونگی هوا بوی نامطبوع تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۹۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است

جام جم آنلاین اصفهان؛ دکتر سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان، در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان در خصوص آلودگی هوای اصفهان، گفت: یکی از مسائل اصلی استان اصفهان آلودگی هوا است و همه ما بر این موضوع اذعان داریم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص استان مسئولین سطح ملی نیز به مسائل حوزه آلودگی هوای اصفهان ورود کرده‌اند.
استاندار اصفهان بیان کرد: در این راستا سال گذشته دو جلسه با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور، یک جلسه با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور، دو جلسه با حضور وزیر کشور و یک جلسه با حضور رئیس‌جمهور و برخی از وزیران مختص آلودگی هوای اصفهان برگزار شد که نشان می‌دهد مسئولان استان و مدیران ارشد کشور نسبت به مسئله آلودگی هوای اصفهان دغدغه‌مند هستند.
استاندار اصفهان عنوان کرد: تقویت حمل و نقل همگانی و مدیریت کردن منابع آلاینده متحرک، مدیریت واحد‌های صنعتی، مدیریت و بهبود سوخت مصرفی در استان از جمله موضوعاتی است که در این نشست‌ها اتخاذ شد و در مسیر اجرا است.
دکتر مرتضوی با اشاره به اینکه کیفی ترین سوخت کشور در استان اصفهان توزیع می‌شود، گفت: پروژه گوگرد زدایی پالایشگاه اصفهان که با حضور ریاست‌جمهوری افتتاح شد و تلاش برای به ثمر رساندن رینگ چهارم ترافیکی شهر اصفهان و خط دو متروی اصفهان نیز در همین راستا است.
استاندار اصفهان در خصوص تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی اصفهان، بیان کرد: در دو سال گذشته ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل اصفهان افزوده شد و در سال‌جاری نیز درصدد تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی استان هستیم.
وی ادامه داد: برقی شدن اتوبوس‌های اصفهان نیز پروژه‌ای است که آن را دنبال می‌کنیم.
دکتر مرتضوی به جابه‌جایی واحد‌های آلاینده از شعاع ۵۰ کیلومتر اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۵۳ واحد ریخته‌گری به شهرک بزرگ اصفهان منتقل شدند که در نوع خود بی‌سابقه است، همچنین ۴۰ واحد آلاینده آجرپزی نیز رسماً تعطیل شدند.
وی در مورد مازوت سوزی در اصفهان عنوان کرد: سال گذشته برای اولین بار با حمایت‌های وزیر کشور در برابر سوخت مازوت مقاومت کردیم اما عملیات خرابکارانه در شبکه گاز کشور ما را مجبور به استفاده از سوخت مازوت در روزهای پایانی سال کرد.
استاندار اصفهان از خشکی تالاب بین‌المللی گاوخونی نگرانی و تأثیرات نادیده گرفتن حقتبه تالاب گاوخونی ابراز نگرانی کرد و گفت: بستر خشک تالاب گاوخونی غول خفته ای است که بیدار شدن آن سبب می شود تا بخش وسیعی از فلات مرکزی کشور با چالش جدی روبه رو شود.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا با پیگیری های انجام شده بتوانیم سهم بهتری از حقابه تالاب گاوخونی را تأمین کنیم زیرا بستر خشک تالاب گاوخونی یکی از اصلی ترین مراکز تولید گردو غبار و آلودگی در استان اصفهان است.
استاندار اصفهان گفت: البته این حقابه بایستی در سطح ملی نیز مطالبه و پیگیری شود.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است